Estetska i restaurativna stomatologija

Karijes je hronično oboljenje tvrdih zubnih tkiva koje obično počinje na površini zuba razgradnjom gleđi nakon čega se progresivno širi i zahvata ostatak zubnog tkiva. Često se dovodi u vezu sa neadekvatnom ishranom bogatom šećerima, genetskom predispozicijom kao i nepravilnom i neadekvantnom higijenom zuba.
Terapija podrazumeva kompletno uklanjanje karijesom izmenjenog zubnog tkiva kao i restauraciju istog, koristeći savremene estetske kompozitne materijale. Ukoliko se ne leči na vreme, može da dovede do ireverzibilnih promena na pulpnom tkivu što dovodi do niz akutnih i hroničnih komplikacija karijesa.
Ukoliko dođe do oboljenja pulpe primenjuje se odgovarajuća endodonska terapija, koja podrazumeva mehaničku i hemijsku obradu kanala, nakon čega sledi njihova kompletna opturacija.
Image
U domenu estetske stomatologije spada i tretman izbeljivanja zuba. Ordinacija Belville Dental Care pruža mogućnost ordinacijskog i kućnog tretmana izbeljivanja zuba. Ordinacijsko izbeljivanje zuba se odvija u stomatološkoj ordinaciji pod strogom kontrolom lekara koristeći preparate visokih koncentracija vodonik-peroksida, gde se u dve do tri seanse (posete ordinaciji) postiže željeni efekat izbeljivanja zuba. U procesu kućnog izbeljivanja koriste se gelovi nižih koncentracija, proces duže traje i pacijent sam mora sprovoditi aplikaciju gela za izbeljivanje dok se ne dođe do željene nijanse.